UTSTÄLLNING 2013

Fick för mig att anmäla Odie till en utställning igen - ett försök på favorit i repris där hon senast vann klassen med Excellent, Ck blev placerade BT-3 & tog cert, men denna gången blev det ett slätt Excellent med en ok kritik, hon har iaf vid alla sina 3 officiella utställningar fått Excellent av 3 olika domare, så då är hon väl det!Men jag tycker inte att det skadar att visa en bra tik, med super-mentaltitet och i korrekt storlek & god konstruktion, som går i Jaktklass och därtill används till jakt - om vi som jagar aldrig visar våra hundar så blir ju klyftan bara större & större..

 

Malmö Int  23/3 - 13

Jaktklass

Domare: Vigdis Nymark

Excellent

 

 

 UTSTÄLLNING 2012

Eftersom jag tagit på mig att vara ansvarig på grytträning fredag & grytprov söndag på årets upplaga av Parson Specialen så tänkte jag att jag kunde ju lika gärna visa Odie på lördagen när jag "ändå var där" - med förhoppningen att det skulle vara lite mer givande kritik + att ställa för en ras-specialist från ursprungslandet. Hon gillade henne & satte upp henne som BIS4-Jakt i en stor konkurrens - kul! Hon blev även "inmätt" till sina 33 cm & var självklart enkelt spannbar!

 

Parson Specialen

Röstånga  1/9 - 12

Jaktklass

Domare: Margaret Hooley

BEST IN SHOW 4-JAKT

 

 

 

En lite random idé om att åka på en utställning till.., nu går hon ju åtminstone i "rätt" klass - en hund av jakthundsras tycker jag ska visas i JAKT-klass.

 

Ronneby  11/8 - 12

Jaktklass

Domare: Gerard Cox

Excellent

 

Utställning är fortfarande lååångt ner på min priolista, dels för att jag personligen inte tycker det är speciellt kul & dels för att jag gillar arbetsmoment/grenar bättre - då hunden ska prestera något på förhand bestämt "moment" som i sin tur kanske blir bedömt. Inte som på utställning där det handlar om "tycke & smak".., och det varierar alldeles för mycket från rasstandarden för vad jag tycker är ok..

 

Malmö Int  18/3 - 12

Juniorklass

Domare: Pero Bozhinovski

1:a Excellent, Ck, BT-3, Cert!

 

 

 UTSTÄLLNING 2011

Odie har gjort entré i utställningsringen, precis som tidigare med mina andra hundar så är det inte vad vi kommer att lägga största fokus på. Enligt mitt tycke och uppfattning så är det en "bonus" om hunden blir "snygg"- givetvis ska hunden ha "korrekt exteriör" för att kunna utföra sitt arbete, men arbetskapaciteten är helt klart  mycket viktigare för mig, men det är ju klart jackpot om man får både och!!

 

Veberöd 25/9 -11

Valpklass 6-9 mån

Domare: John-John Johnsson

1:a HP, BIR-valp, BIG-4

 

SyTek

Bjuv  10/9 - 11

Valpklass 6-9 mån

Domare: Kevin Brown

1:a HP, BIR-valp

 

VäTek

Tånga Hed  28/8 - 11

Valpklass 6-9 mån

Domare: Ingrid Borchorst

2:a HP

 

SyTek

Hörby  22/5 - 11

Valpklass 4-6 mån

Domare: Rita Francis-Little

1:a HP, BIR-valp

 

 

Lomma 15/5 - 11

Valpklass 4-6 mån

Domare: John-John Johnsson

1:a HP, BIR-valp