2015-05-02 - Så var det äntligen dax - Grytträning i Norge på räv! ...som vi längtat efter detta. Detta planerades av mig redan före leverans av valparna så det stod på pappret dom fick i mappen när dom hämtade sin valp. Härligt som uppfödare att ta del av deras träning

GRYTHELG DAG 1:

Först ut var Caro - men den lille illern lyckades inte fastna på en enda bild vare sig vid eller i grytet hela dag 1 då han gick runt i det hela och testade även liggande nålsöga som glömts i, som han sprang igenom

Näst ut var Vega - även hon går runt det hela, här är hon uppe på hyllan Mona & Vega hade "tjuvtränat" ett par gånger innan grythelgen då tillfälle uppstod

Inte alltid dom tycker dom är färdiga med räven och försöker då    sticka i iväg i gången, då är det bra att ha satt foten bakom ;)

Jet näst på tur - matte kikar utanför staketet

Nyfiken på krittert som sitter där inne direkt

Kollar vi lite från andra hållet, husse med ett stort leende

Bra tändning på räven ja.. - och tyckte inte riktigt han var färdig ;)

Viktigt i början när man tränar terrierna i gryt att man bara kör korta pass, det är en ganska stor påfrestning rent mentalt att möta ett rovvilt öga mot öga. Då brinner det snabbt i skallen på dom så det är viktigt att sluta i tid & att man tar det i var o en hunds takt så det blir positivt!

Izor lite mer försiktig till en början, men det var ju attans intressant!

men så fort räven rörde på sig var han inte sen att skälla ut den

Riktigt härligt skall har han, det kommer bli bra detta :)

paus för hundar & rävar - Grilldax!

Så härligt att hela familjerna följde med - Tack för det!

Blev minsann lite kallt, men man kunde värma sig vid grillen

   Efter paus så började träningen om igen för Rond 2 mot räven!   Himla bra med ett sånt här tillfälle där man har chans att köra flera korta pass under en hel helg - det ger himla mycket när man ska köra igång unghundar! Nu märker man också av skillnad i fysisk & mental styrka och det är ju intressant att se för den utveckligen är så olika. Därefter åkte Jet & Izor med familjer till Tanumshede över natten medans jag & Mona hade hyrt en stuga på en camping i närheten

Fulltaligt TEAM MADOFI checkar in i sin stuga - Caro & Vega sitter lite framför dom andra så dom är inte giganter :p Vi hade en trevlig kväll!

 

GRYTHELG DAG 2:

Faktiskt fastnade jag & Caro på bild precis när han skulle släppas, nu var det utöver stående & liggande nålsöga även vatten i vattengraven och han gjorde ett riktigt fint jobb med bra tryck framme på räven.

Kom själv ihåg att faktiskt knipa en bild precis innan jag skulle lyfta honom för att det faktiskt skulle bli någon bild på honom vid grytet ;)

Vega kör hela racet och även Pål har kommit för att titta idag

Duktig tjej! Gick hela grytet med nålsögon & vatten i även hon

Matte.. Kan vi ta en runda till!!? Härliga Vega!

paus igen, men härligt med sol! ...Andreas sover nästan :p

Härligt med glada valpköpare!

Man kan inte vara på grythelg i Norge utan att käka korv med lumpe

Jet skäller ut rävuslingen

Kör sen runt lite i gångarna & testar även hyllan, duktig kille!

Bilderna på Izor är från dag 1 - för sista passet dag 2 var det jag som körde honom. Han var trött, husse trött - så viktigt att få ett bra avslut!

Jag körde honom i gången för att få bättre fokus då han hade lite svårt att stänga ute allt som hände runt omkring mellan varven och det funkade riktigt bra. Mycket uppmuntran, fin fokus och låg och skällde med härligt skall ända framme på räven & då så bröt vi där. Duktig :)

Det är ju så intressant att se hur både vilka likheter dom har i kullen och givitvis även olikheter. Det är individer som utvecklas i olika takt och på lite olika vis. Att det är bra hundar allihop tvivlar jag inte på, men kanske ser vägen dom har framför sig lite olika ut - Spännande!

 2 trötta killar efter en lång helg ...och nog ganska trötta hussar också!

 

Vi planerar nästa  TEAM MADOFI CAMP  till hösten - hoppas vi ses då!