2013-05-19 - Dogma startat sitt första viltspår-prov & gör i debuten JÄTTEbra ifrån sig, "Open Class" i Finland är 900-1000 meter liggtid minst 12 timmar + skottprov och lilla tjejen inte ens året fyllda går till 1:a pris med 44 poäng med husse Petri! Stort GRATTIS - Härligt!

Petri & Dogma är redo för start!

med Domare: Ilkka Niemi

Innan själva spåret börjar så är det ett skott-prov, för att testa hundens reaktion på skott & den opåverkad börjar sitt arbete - likt ett eftersök.

Skottprovet inget problem - fina lilla tjejen!

Starten på spåret

Tar an spåret väldigt bra och går spåret väldigt fint!

Stolt husse med sin hund & klöven!

Prisutdelning - Dogma fick 44 poäng!

Maxpoängen är 50 - Dogma fick avdrag för att hon ringade i en vinkel & att hon inte markerade "legan" tillräckligt tydligt, men fick gott och väl ett förstapris iallafall! Duktig tjej! Och extra kul för husse Petri som själv är Viltspårdomare att ha en egen hund att starta på prov igen.

 

I Finland så startar man först i Open Class där spåret är 900-1000 meter långt och minst har legat 12 timmar och inleds med skottprov - efter hunden gått till 1:a pris två gånger så är den berättigad att starta i Winners Class - där spåret är 12-1400 meter och har legat i minst 18 timmar och efter tre stycken 1:a pris erhåller hunden championat.

 

Kaisa lyckades ta 2 ganska roliga bilder idag - tror ni spanieln blev överraskad??

You better RUN dog!  - tur för den att den inte mötte en terrier ;)